Reboard / Re-board

  • Oersterk, lichtgewicht en milieuvriendelijk
  • Voor duizend en één creatieve toepassingen
  • Met gratis Re-board® templates voor inspiratie
  • Kies uit 10 of 16 mm
  • Enkel of dubbelzijdig bedrukt
  • Voor inspiraties klik hier
Categorieën: , ,

Beschrijving

Re-board® is een extreem licht, oersterk en 100% recyclebaar karton. Het heeft een kartonnen sandwichconstructie met dubbelzijdige witte toplaag. Het populaire materiaal is verkrijgbaar in 10 of 16 mm dikte en is zowel enkelzijdig als dubbelzijdig te bedrukken.
Oersterk en een duurzame look
Re-board® is voor vele binnen toepassingen geschikt, met name door het geringe gewicht en de extreme stevigheid. Het materiaal geeft het bovendien een duurzame look. We snijden Re-board® eenvoudig voor je in de gewenste vorm of formaat.
Re-board® karton gebruik je voor het maken van grote displays voor in winkels of showrooms. Of maak opvallende wandsigning met freesletters. Ook voor standbouwers en winkelinrichters is Re-board® een veelgebruikt materiaal, in onder andere wanden, balies en entreepoorten.
Eenvoudig te monteren !

Re-board® panelen zijn eenvoudig aan de wand te bevestigen met dubbelzijdig tape, permacol lijm of schroeven. In het laatste geval kies je eenvoudig het aantal boorgaten voor jouw paneel. Wil je jouw Re-board® paneel vrij laten staan? Kies dan een Re-board® voet of de Panel Base.

Maximale printhoogte uit één stuk 10 mm: 157 cm en 16 mm: 157 cm
Maximale printbreedte uit één stuk 10 mm: 315 cm en 16 mm: 309 cm

Rechte hoek

Voor het maken van een rechte hoek (90 graden) gebruik je een V-cut. Dit betekent dat er een groef uit wordt gesneden in de vorm van een V. Doordat de onderste toplaag niet helemaal door wordt gesneden, is het materiaal vouwbaar.

Meer informatie over het opmaken van een V-cut? Lees hier de informatie.

Dubbelvouwen

Met een dubbele V-cut wordt het mogelijk het materiaal dubbel te vouwen. Zo krijg je een dubbele laag Re-board® en wordt je constructie nog sterker. Bijkomend voordeel is dat de zijkant van het materiaal niet zichtbaar is en de bedrukking doorloopt over de rand.

Pen- en gatverbinding

Door in het ene deel een rechthoekige uitsparing te snijden en het andere deel een uitsteeksel te geven met dezelfde vorm, is het mogelijk om ze in elkaar te schuiven. Houd er rekening mee dat de uitsparingen altijd minimaal 2 cm van de rand af staan. Zo voorkom je dat het materiaal scheurt.

Tip: voor de meeste constructies is deze verbinding sterk genoeg maar het kan in sommige gevallen verstandig zijn de verbinding te lijmen.

Tandverbinding

Met de tandverbinding (ook bekend als de lipverbinding) sluit je meerdere losse delen naadloos op elkaar aan.

Let op: voor een stevige verbinding adviseren wij gebruik te maken van een sterkte lijm.

Meerdere lagen

Als je meerdere lagen Re-board met elkaar te verbindt door het gebruik van lijm of dubbelzijdig tape ontstaat er een hele sterke constructie. Uitermate geschikt voor het maken van meubels of 3D letters of logo.

Template Re-board kruk

Template Re-board tafel

Template statafel VZ

Template statafel AZ