Aanleverspecificaties tbv printwerk

ALGEMEEN
Bestanden tot max. ca. 4 MB kunnen verzonden worden naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..  Grotere bestanden kunt u o.a uploaden via de site www.wetransfer.com of onze FTP server. Voor de FTPgegevens kunt u telefonisch contact met ons opzoeken. Om het beeld incl. de kleuren vooraf zo goed mogelijk te kunnen beoordelen c.q. controleren is het van belang om altijd een referentieprint aan te leveren waar tevens de bestandsnaam, PMS kleur en de maatvoering op wordt aangegeven.

BESTANDSFORMAAT
PDF bestanden zijn de gewenste type die automatisch verwerkt kunnen worden. Beelden en foto’s kunnen als ook PDF, JPG of als TIFF aangeleverd worden. Hier geldt 1 op 1 minimaal 100DPI. Indien u uw opmaak 50% of 25% aanlevert dient de resolutie van de beelden 200 of 400 dpi te zijn. U kunt uw beelden zowel in RGB als CMYK aanleveren. Wij adviseren u echter uw RGB beelden zelf om te zetten in CMYK zodat u zelf controle houdt over de eventuele kleurverschuivingen die hierbij kunnen optreden.

OPMAAK
Opmaak van het gewenste eindformaat dient inclusief snijtekens en 1cm afloop rondom te zijn. Bij Illustrator bestanden tekst omzetten naar lettercontouren. bij contoursnijden de contourlijn als enkele, gesloten lijn toevoegen in het document, de lijnkleur van de contourlijn dient in een andere laag opgeslagen te zijn zodat hij niet meegeprint wordt. Indien gebruik gemaakt wordt van PMS-kleuren dan de coated versie gebruiken (C).
Bij de opmaak van banners moet er rekening gehouden worden met 4cm afloop en een zoom van 3cm. De belangrijke beelden of teksten moeten minimaal 5cm binnen het afgewerkte formaat. Bij tunnels rekening houden met de stiknaad, deze mag aan de voorzijde niet door belangrijk beelden en / of teksten heengaan.

TOT SLOT
Indien de files niet voldoen aan bovengenoemde aanleveringspecificaties en naar onze maatstaven daardoor niet verwerkt kunnen worden treedt altijd overleg plaats. De ontstane vertraging kan vanzelfsprekend invloed hebben op de toegezegde levertijd. Eventueel kunnen wij tegen een DTP vergoeding uw files aanpassen.