Dode hoek sticker

Dode hoek sticker voor voertuigen die zwaarder zijn dan 3500 kilo.
Bij ons verkrijgbaar in een zelfklevende of magnetische versie. 
Categorie├źn: , ,

Beschrijving

 
Dode hoek stickers waarschuwen voetgangers, fietsers en andere verkeersdeelnemers voor de dode hoeken. Dat zijn de plekken rondom het voertuig die de bestuurder, van datzelfde voertuig, niet kan zien. In Frankrijk is het voor voertuigen die zwaarder zijn dan 3.500 kilo verplicht drie dode hoek stickers aan te brengen.
De stickers hebben een formaat van 17 x 25 cm en zijn voorzien van een vaste print met daarop de tekst: Attention en Angles Morts.
Zelfklevend of magnetisch

Je hebt de keuze uit een zelfklevende of magnetische versie. De zelfklevende sticker kan in principe op iedere ondergrond geplakt worden. Is jouw voertuig van metaal? Kies dan voor de magnetische sticker. Deze zijn herbruikbaar en kun je dus weer van jouw voertuig afhalen wanneer je niet meer in een gebied bevindt waar de sticker verplicht is. Beide varianten zijn weers- en waterbestendig en kun je dus een langere tijd gebruiken.
Wettelijk gestelde eisen dode hoek sticker

De sticker moet op drie plekken aangebracht worden: de achterzijde, linker- en rechterkant. Op alle drie plekken moet de sticker tussen de 90 en 150 cm van de grond geplaatst worden. Op de linker- en rechterkant moet deze 100 cm vanaf de voorzijde geplaatst worden.