Sign Again

Sign Again is een revolutionair materiaal dat niet alleen circulair en duurzaam is, maar ook vele andere voordelen biedt zoals: Sterk en slagvast materiaal, geschikt voor binnen en buiten incl een harde toplaag dat beschermt tegen beschadigingen, het materiaal is buigzaam en brandvertragend, dus geschikt voor openbare ruimtes!

  • Levertijd 5 werkdagen
  • 4 mm dik
  • Maximale print hoogte uit één stuk van 136 cm
  • Maximale print breedte uit één stuk van 116 cm
  • Optie: Recycle-look (onbehandeld) of Wit (gecoat)
  • Beschermende coating mat of glans: Met deze coating geef je jou print extra bescherming
  • Keuze uit gewoon vierkant snijden of in een vorm snijden: We snijden de plaat in de gewenste vorm op basis van de cutcontour(en) in het bestand
 
Categorieën: , ,

Beschrijving

Sign Again is het allereerste plaatmateriaal dat volledig gemaakt is van gebruikte spandoeken en snijafval. Het materiaal heeft een gerecyclede look en feel en kan alleen enkelzijdig bedrukt worden. Door Sign Again worden banners ook circulair. Lekker bezig!
Het materiaal weegt 5,6 kg per m2 en is 4 mm dik. Het heeft een maximale printhoogte uit één stuk van 136 cm en een maximale printbreedte uit één stuk van 116 cm.
Sterk, duurzaam materiaal

Enorm sterk, slag- en snijvast, brandvertragend en buigzaam. Dit zijn eigenschappen die bij veel producten en toepassingen het verschil maken. Daarnaast is Sign Again natuurlijk een duurzaam materiaal. Het is gemaakt van gerecyclede materialen en het materiaal zelf is ook weer recyclebaar.
Meest voorkomende toepassingen

Het materiaal is waterafstotend en slagvast en daardoor ook geschikt voor buitentoepassingen. Daarnaast is het ook brandvertragend, waardoor het in openbare ruimtes gebruikt mag worden.

Proces

Veel reclame (print-)materialen worden na (lang én kort) gebruik weggedaan. Vrijwel alle materialen die recyclebaar zijn, worden niet daadwerkelijk gerecycled, simpelweg omdat die mogelijkheden niet bestaan. Daar brengt de beweging Sign Again verandering in.
Sign Again is het allereerste volledig (close loop) gerecyclede plaatmateriaal. Hiervoor verwerken we snijresten en gebruikte prints tot nieuw te beprinten plaatmateriaal. Door materialen te recyclen, kunnen we de productie van nieuwe grondstoffen verminderen en de hoeveelheid energie die nodig is om deze materialen te produceren en verwerken verminderen. Dit heeft veel voordelen voor het milieu.
Met Sign Again blijft print betaalbaar en beschikbaar, zijn we niet afhankelijk van steeds schaarser wordende grondstoffen en hebben we geen negatief effect op het milieu.

https://youtu.be/vS2f9zJJAKA